![]() ![]() |
| Ünsal Deniz |
Aug 6 2010, 10:00 AM
|
![]() Grup B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 2556 Kayıt: 24-January 06 Yer: İzmir Üye No: 658 |
Daha çok kişinin bu sporu yapmasını sağlayabiliyorsanız başarılısınızdır. Lütfen ama öyle demeyin... bu spor ELİT KESİM' in SPORUDUR. FEDERASYON BU SPORU AYAĞA DÜŞÜRMEZ. kalitesi sarsılır. Bilmiyorum bu söz birilerine birşeyler hatırlatır mı (?) !.. bakın luca geldi Türkiye' ye, geldi millete ayarı verdi gitti. Çok iyi pilot ve bu yüzden demiyorum... çünkü adam yılın nerde ise 200 günü belki daha fazla süre araç üstünde... İtalyanın her köşesinde yarış var ve ordan oraya gidiyorlar. burada ise uluslararası organizasyonlar ile sadece bu yıl 9 ralli var. mahallileri saymıyorum. saysam da çok büyük aman aman farklar çıkmıyor ortaya. nitekim maliyetler ve sponsorlar diyebilir bazı bu işin erbabı abilerim ama hiç k.bakmasın kimse bu sponsorları oylum oylum öpmeden sömürmeden önce düşüneceklerdi. bu sporu tabana yayarak sporcu yetiştiremiyorsak ve bir sürü klüp varken organizasyon yapamıyorsak. yazıklar olsun diyorum. dikkat edin yapamazsak edemezsek diyorum sadece federasyon ya da klüplere değil kendimize de kızıyorum ama en büyük suçlu ve benim gözümde çalışmayan federasyondur. hadi biri çıksın desin ki bugün biz bunu yaptık şunu yaptık tv ile anlaştık bilmem ne ?! hani ? nerde ? yayın göremiyorum. daha WRC izleyemiyorum kendi kanallarımda geniş özetleriyle. eskiden daha iyiydi herşey ve günden güne iyi olacak dedik ama yok arkadaş. herşey beter oluyor. yaprak dökümleri, pist lerin kapanması. ya neden yeni pistler yapılmıyor ? neden gençlere yönelik eğitim ve teşvik olayları yapılmıyor. takımlar pistte eş dost müdürler ve çocuklarını yarıştırsın... pistlerin halini görüyoruz 5-6 araç start alıyor. aman da ne eğlenceli geçiyor pist yarışları. ralliler deseniz aynı şenlik içinde. ölüyorum heyecandan. bir kocaeli mahalli yapıldı bilmem hatırlar mısınız ve bilir misiniz ? maliyetini çıkaramıştır yarış kesinlikle sadece bir örnek bu kocaeli mahalli. federasyon kadar TAKIMLAR' da KAYPAK. kimse kusurabakmasın. olay böyle. belli bir zümre var ve bu spor sadece onların babasının malı. başka kimsenin ralli, pist vb yarışları yapmasına gerek yok. sadece onlar olsun... eş dost olsun yeter. Haftasonu aktivitesi yapalım, gezelim tozalım zaman geçirelim. (Hayır arkadaş git sen kumda oyna... gelme) Hani sadece İstanbuldur ya TÜRKİYE... bu da öyle. aman abi tabana yaymayın, "ayağa düşmesin bu spor. bu spor elit işi" diyenlere bu laflarım... kendi çocuklarınız, akrabalarınız, eşiniz, dostunuz yarışsın. bizler zaten bu spor için bi tarafımızı yırtmıyoruz. YAzIKLAR OLSUN BİZE... Federasyona yardımcı olamadığımız için. son olarak Metin abi için üzüldüm. Hayatımız üzülerek geçiyor. -------------------- ApeksWeb.com
Hosting, Reseller, Alan Adı, E-Ticaret, Site Tasarımı, Dijital Katalog, SEO Çalışması, Grafik Tasarım |
| ahmetkoçkaya |
Aug 6 2010, 10:16 AM
|
![]() WRC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 2007 Kayıt: 29-March 05 Üye No: 336 |
ünsal böyle şeyler yazma sanada dava açmasınlar çok konuşuyorsun diye
-------------------- ![]() |
| Tibet Celepgil |
Aug 6 2010, 10:24 AM
|
![]() S2000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 1826 Kayıt: 27-July 06 Yer: istanbul Üye No: 965 |
Serkan Yazıcı başkan olmalı... bence... Bence de Volkan Işık.... -------------------- ![]() |
| Ünsal Deniz |
Aug 6 2010, 10:29 AM
|
![]() Grup B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 2556 Kayıt: 24-January 06 Yer: İzmir Üye No: 658 |
ünsal böyle şeyler yazma sanada dava açmasınlar çok konuşuyorsun diye abi zaten belirtilen yazıda açık bir dilde federasyon sporcuların ve gönül verenlerin desteğini sevgisini istiyor... ama destek sevgi yerine kin nefret öfke ve hiçbirşey vermeyen ve konuşanları da açık bir dilde tehdit ediyor... 2.) Bütün otomobil sporları camiasının, Federasyon’dan, sporcusuna kadar tüm birimleriyle birlikte uyum içerisinde el ele bu sporun gelişmesi için çalışması gerektiğine inanıyoruz. Bu huzurlu çalışma ortamının oluşması için de geçmişten gelen tüm ön yargılı suçlamaları ve ithamları incelemek üzere Yönetim Kurulu tarafından inceleme komisyonu kurulmasına karar verilmiştir. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 4.) İkinci maddede belirtilen çalışma ortamının sürekliliğinin sağlanabilmesi için de, inceleme komisyonu kararları açıklandıktan sonra yapılacak tüm haksız ve mesnetsiz suçlama ve ithamlarla ilgili olarak hukuki işlemler başlatılacağını bilgilerinize sunarız. Tüm kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla, TOSFED Yönetim Kurulu baksanıza nasıl diyorlar. ya uslu durursunuz ya da hukuksal işlem başltırız. Buyursunlar abi. kapınız açık dileyen incelemeye alsın dileyen hukuksal işlem yapsın. BURASI HÜR, DEMOKRATİK, LAİK BİR CUMHURİYETTİR. Eğer ben düşüncelerimi ve fikirlerimi paylaşamayacaksam. ne anlamı kaldı ATATÜRK' ün kurduğu laik ve demokratik ülkede yaşamanın ve fikirlerimi paylaşamamamın ? ne kimseyi karalıyorum ne de kişilik haklarına saldırıyorum. kurum kuruluş ve şahıslara burdan hakaret etmedim ve karalamadım. söylediklerim benim düşüncelerim. aksini iddia eden varsa bu yazdıklarımın önceki yazımda ve forum içindeki tüm yazılarımda bana delikanlı gibi çıkarsın dökümanlarını desin ki senin yazılarına karşılık bunlar var haksızsın. işte o zaman susarım bir daha da foruma bile girmem. kaldı ki dediklerimi çürütecek tek bir emek yok ortada... Düşünce ve İfade özgürlüğü denen birşey var ahmet abi Bana sataşacak ya da dava açacak kurum kuruluş ve kişiler, lütfen önce bunu okuyun. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0fade_%C...%BC%C4%9F%C3%BC sizleri aşşalamadan haklarınıza tecavüz etmeden eleştirmek konuşmak ve fikirlerimi söylemekte serbestim. -------------------- ApeksWeb.com
Hosting, Reseller, Alan Adı, E-Ticaret, Site Tasarımı, Dijital Katalog, SEO Çalışması, Grafik Tasarım |
| ozzy |
Aug 6 2010, 12:12 PM
|
|
Grup B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 3788 Kayıt: 22-January 05 Yer: izmir ve marmaris Üye No: 140 |
ben ünsal gibi saygılı ve incelikli düşünemiyorum. düşündükten sonra da yazarken eleyemiyorum. hiç de korkmuyorum, ondan sonum kötü.
yönetim resmen fişleme sistemi oluşturmuş. ister b*k at izi kalsın, ister uyuzluk olsun, ister ciddi bir durum olsun, çat! bir e-posta müfettişe ve artık fişlisin. "ozan baş" diye birinin ismi mi geçti bir yerde? hah, bu adam şunu şunu demişti, bilmemkimle takışmıştı, fed hakkında düşünceleri bunlardı.. gözetmenlikten ihraç edelim, yıllık akreditasyon vermeyelim vs. eğer iş oralara varırsa vay halimize. motorsporları ekstra entrikalı pembe diziye dönüşsün... olmadı acur ılıcalının leş gibi "seni oybirliğiyle eliyoruz" yarışma ortamlarına dönüşsün... "bu spor bu ülkeye göre değil" diye bir satır okumuştum geçenlerde. çok çok doğruymuş... -------------------- |
| Gürkan_CAGLAR |
Aug 6 2010, 04:27 PM
|
|
A7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 644 Kayıt: 25-December 05 Üye No: 616 |
"bu spor bu ülkeye göre değil" diye bir satır okumuştum geçenlerde. çok çok doğruymuş... e-otodergi'nin bu ayki sayısındaki editör yazımda o cümle geçiyordu. Ben söyleyeceğimi orada söyledim... -------------------- ![]() |
| Melih Tarhan |
Aug 12 2010, 10:40 AM
|
![]() A7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 501 Kayıt: 27-August 06 Yer: Eskişehir Üye No: 1078 |
Ralli Ajansında Oyman Atabay'ın yazısını okumanızı tavsiye ederim.
|
| MURAT GÜRAY |
Aug 12 2010, 12:39 PM
|
|
N3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 308 Kayıt: 26-December 04 Üye No: 23 |
Benim anlamadığım ralli sporunun önündeki engel Metin Çeker olarak mı görülüyor,yani metin çeker giderse ralli kitlelere mi yayılacak 10 bin lisanslı sporcuya mı ulaşılacak,fed gençleri bedavamı yarıştıracak...
Özellikle paranın/bütçenin olduğu her yerde kavga vardır,herkez biryerlere gıpte edebilir,daha iyi şeyler yapacağını idda edebilir ama elde belgesi somut kaynaklar olmadan kişileri öcü hırsız olarak göstermek doğru değildir,yarın yeni gelen kişiler içinde insanlar mutlaka hırsız diye bağıracaklar bunu unutmayalım...Bu camiada çok az yönetici/kurum ve çok az sporcu var yani iki ye ayrılıyoruz,Hiç bir kurumun sporcudan para çalma durumu yok,hiçbir sporcununda kurumlardan birşey çalma durumu yok,kurumlar bazı kurallar ve tarifeler belirliyorlar sporcularda bunlara uyuyor...Eskilerde marka ve takımlar vardı marka ve takımlar tarifeleri dikkate almadan uygulama ve yarış detayları ile ilgili kendince avantaj sağlaycak kurallar üzerine görüşmeler yapıyorlardı,2003 te ARB yi kurduk dedik bide amatörler var ve turbo bileziğinin çapından daha önemli sorunlarımız var...Önceleri pek anlaşılmadı üç beş kişi falan sanıldı sonra yüz kişiye varan bir topluluk olarak belkide bugüne kadarki en etkili ve kitlesel topluluk olduk ve fed o günden itibaren Başta Metin Çeker olarak Amatörlerin dertlerini dinler ve uygulamalrı düzeltir oldu...Bu kadar imkanları yumuşatılmış olamsına rağmen ralli nin kitlelere yayılmaması,ülkemizde ralli sporuna ait bir kültürün olmaması,yapmanın diğer branşlara göre çok zor olması,pahalı olması ve ciddi zaman ayırmak gerektiğinden iş hayatıyla pek iç içe götürülememesi...Bana göre son yıllarda uygulamalar,yarışların zorluk seviyesi vs pek çok konuda federasyon başarılıdır...Ancak bu yapılan uygulamalarda neye nekadar bütçe kullanılmıştır ve doğru harcanmışmıdır bunu denetlemek sporcuya düşmez zaten yetkiside yoktur... Şimdi toparlıyayım ben aktif bir sporcu ve ARB topluluğuna başkanlık etmiş biri olarak Fed in ve Metin Çekerin son 6-7 senelik uygulamalarını olumlu buluyorum...Diğer konu kulüpler ve fedarasyondaki yolsuzluk iddaları,istanbul park sorunu vs ise,,,,eğer bir kulüpte veya federasyonda 8-10 senedir yolsuzluk vs varsa,bir kişi değil tüm yönetim kurulu üyeleri ve başkan sorumlu suçludur,bu güne kadar kim nerde görev yaptıysa tespit ettiği yolsuzluğu mahkeme vs gereğini yerine getirmesi gerekiyordu,her kimse yönetim dışından yolsuzluk iddası vs varsa elindeki delilleri vs mahkemeye başvurması ve gereğini yapması gerekiyordu...Ama iddalar garaj dedikodularını ve internet yazılarının ötesine geçmiyor,her kimki elinde somut kanıt var ve gereğini yapmıyorsa bence esas suçlu odur... İstanbul park olayı ise bizim birey olarak değerlendireceğimizden çok çok daha büyük bir projedir,içinde devlet dahil pekçok kişi ve kurum ortak bir proje yürütmüştür,projedeki insan veya kurumlar tecrübeleri ve imkanları çok yüksek mevkidedir,yine bir yanlış yapıldıysa bu yanlış tüm projede yar alan kişi ve kurumların ortak yanlışıdır... Arkadaşlar gaza gelip emin olmadığınız konularda agresif yorumlar yapmayın hiç kimseyi töhmet altında bırakmayın,kişlerin 40 yıllık geçmişlerini şereflerini silip geçmeyin,suçu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur,kaldıki ne bir idda ne bir delil ne de bir mahkeme kararı var...İnternet yazılarını okudum Metin Çeker in işine son verilmesi kararı alınmış ama ne için ve hangi sebeple bu konuda bir yorum yok,o zaman bu açıklamayı yapanlar ne için bu kararın alındığını açıklasın...Sporcusu da görevliside özveri isteyen bir sporda kim gelirse gelsin benzer olaylar kendisini bekliyor,zaten yetişmiş eleman yok hep aynı üç beş kişi,finlandiya dan görevli mi ithal edeceğiz...Netice olarak yosuzluk vs nin yeri mahkemedir,kararı görür yorumu öyle yaparız ama sorun uygulamalar ve yarışlardakiyaşanan sorunlarsa Metin Çekeri görevden almak değil ona daha fazla destek olarak ancak sorunları çözer...Bu işler zor arkadaşlar zor,ralli arka bahçede düğün yapmaya benzemez ki o düğünde bile pekçok eksik sorun olur,kaldiki 300 km çapında bir coğrafyada zamanla yarışıp binlerce kişiyi organize etmek....İnsanların emeklerine saygısızlık etmeyelim... |
| MURAT GÜRAY |
Aug 12 2010, 12:54 PM
|
|
N3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 308 Kayıt: 26-December 04 Üye No: 23 |
Bu arada yazıyı okuyup beni az tanıyan veya tanımayanlara bir açıklama yapayım...Son 8 yıldır ARB adına fed ile ilişki içindeyim hele ilk yıllarda o kadar çok tartışma yaşadımki adamlar benden yaka silkti,bıktı...Son 8 yılda fed den sahsım veya herhangi biri için hiçbir özel istekte bulunmadım almadım,ne bir bilet,ne bir ödenek,ne bir davetiye,ne bir giriş kartı vs,kulüp ve fed için yaptığım tüm görev vs çalışmaları gönüllü olarak yaptım hiç bir ödenek vs almadım,tüm lisans ücretlerini veya kayıt ücretlerini kendim ödedim hiç bir zaman hiç bir kurumdan bir maddi avantajım olmadı yemek dahi yemedim...Yukarıdaki yazıları Metin in yalakası olduğum için değil Metin Çeker benim için adam gibi adam olduğu ve bize Amatörlere hep ağbilik yaptığı için yazdım...Şuan ona yapılanlar ağrıma gittiği ve giden ağam gelen paşam olmadığı için...
|
| Teoman KÜÇÜK |
Aug 12 2010, 05:06 PM
|
![]() S2000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 1652 Kayıt: 27-February 06 Yer: İstanbul Üye No: 714 |
-------------------- |
| LEVENT KANTÜRK |
Aug 13 2010, 11:17 AM
|
|
A6 ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 187 Kayıt: 5-October 08 Üye No: 4622 |
Başkanım döktürmüşsün yine.
Tabii ki Metin Çeker hakkında çok haklısın,ben çok uzun yıllardır tanıyorum,onun hakkında seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum. .Onun yerini tecrübesi ile,bakış açısı ile,davranış tarzı ile dolduracak çok az insan var. Şimdilik görevinde olduğu ve inşallah devam edeceğini haberlerden anlıyoruz.Onun orada olması bizlere fayda sağlar. Diğer konular bizi aşar.O konularda itham edenler tabii ki ,ispat etmeliler. |
| MURAT GÜRAY |
Aug 25 2010, 12:32 PM
|
|
Bu arada deprem sandığımız patırtı yere düşen tencerenin sesiymiş...
|
| Murat Günarslan |
Aug 25 2010, 02:07 PM
|
![]() Grup B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Üye Mesajlar: 7727 Kayıt: 9-February 05 Yer: Maslak Sanayi Üye No: 219 |
Bu arada deprem sandığımız patırtı yere düşen tencerenin sesiymiş... deprem diye yazanlara sormak lazım asparagas habercilik bu, ayrıca suç -------------------- ![]() |
![]() ![]() |
| Tarih: 6th September 2010 - 02:10 PM |